Star 3080

Star 3080

Traktori sa odličnim odnosom cene na jednoj strani i upotrebljivosti, snage i kvaliteta na drugoj strani. Jaki, veoma uravnoteženi i jednostavno upravljivi traktori sa niskim težištem, idealni su za rad na zahtevnim područjima, a posebno na područjima sa velikim nagibom. Danas predstavljaju najtraženiju seriju traktora u programu Goldoni. Prilagođani su za različite poslove – od specijalizovanih radova u vinogradarstvu ili voćarstvu, do košenja ili kupljenja sena u planinskikim uslovima rada, kao i za obične radove.

Kategorija:

Opis

Serija Star 3000 – traktori kompaktnih dimenzija sa međuosovinskim rastojanjem 1690 mm i velikom težinom 2 000 kg (uključujući tegove i tečnosti). Širina traktora je od 1,34 do 1,77 m i zavisi od izabrane dimenzije pneumatika kao i podešavanja obruča točkova. Sa uglom okretanja točkova 55°, najmanji radijus okretanja je 3 m. Traktor postoji u dve verzije visine od tla. Kod niske verzije je najniža udaljenost od tla 23 cm, a kod visoke 30 cm. Za pogon traktora zaduženi su odlični dizel agregati, koji u kombinaciji sa sinhronizovanim menjačem sa ukupno 16 stepeni prenosa, od toga 8 napred i preko inverzora 8 stepeni nazad, omogućuje izbor različitih radnih brzina (verzija SL). Postoji i varijanta sinhronizovanog menjača sa 40 stepeni prenosa, kod kojeg, sa jednostavnim preklapanjem ručke, možemo birati između inverzorskog menjača sa režimom 8+8 ili redukovanog menjača (polustepeni) 16+8 (verzija NRG).
Kočioni sistem sa više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini pokazuje odlične rezultate i u najzahtevnijim uslovima rada. Hidraulični sistem sastavljen je od pumpe sa protokom 38 l/min, s mogućnošću do tri para zadnjih hidrauličnih distributera i brzim priključcima „push-pull“. Podizna sila zadnje hidraulike je 2300 kg. Zadnji kardan ima 540/750 o/min i sinhronizovan je s menjačem.

Katalog – Star 3050 / 3080

 

 

 

 

 

GOLDONI IN THE WORLD
Star 3080