CLUSTER 70 RS/SN+

CLUSTER 70 RS/SN+

Cluster traktori obezbedjuju siguran rad i na područjima s velikim nagibom i u najtežim uslovima rada. Sa kompaktnim dimenzijama, niskim težištem i odličnim rasporedom težine, idealni su za rad svuda gde je teren zahtevan i gde je malo prostora za manevrisanje. Konusni karoserijski rad, čvrsti radijus okretanja, četiri jednaka pogonska točka ili „varijanta“ sa manjim prednjim točkovima za još teži radijus okretanja, moćni motori sa direktnim ubrizgavanjem od 66 KS, sve su karakteristike koje čine Cluster idealnom mašinom za rad između redova vinograda i voćnjaka sa niskim sadnicama i manji broj manevrisanja. Kompaktnost noseće konstrukcije zadržava centar gravitacije nisko i blizu sredine mašine, postiže optimalnu raspodelu težine tako da se rad može izvesti u potpunoj sigurnosti kada se koriste čak i vrlo teška sredstva.

Reverzibilni klaster (RS REV): reverzibilni sistem Goldoni, zahvaljujući kojem se vozačevo sedište može preokrenuti za samo nekoliko sekundi, omogućava traktoru da se koristi sa mašinama za čišćenje zemljišta, diskere ili drugim sredstvima za rad između redova, prednje kosilice i vile na precizan i efikasan način. Takođe dostupno u verziji „varijante“ sa još boljim radijusom okretanja.

 

Kategorija:

Opis

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Cluster 70 
Serija Cluster ima međuosovinski razmak 1372 mm i težinu 1.770 kg. Postoji u verziji sa krutom šasijom (Cluster 70 RS), u verziji sa pregibnom šasijom (Cluster 70 SN) sa radijusom okretanja samo 2 m i u reverzibilnoj verziji (Cluster 70 RS REV). Reverzibilna verzija omogućuje okretanje vozačevog prostora za 180°, upravljanje traktora u oba smijera.

Zahvaljujući upinjanju prednje osovine, koja se naginje za 15°, traktor se izuzetno dobro prilagođava terenu i neravninama i obezbedjuje dobar kontakt s podlogom i prenos snage sa točkova na tlo i u najkritičnijim uslovima.

Za pogon traktora se brine odličan tro-cilindarski dizel motor VM sa 66 KS. Kruta verzija RS ima sinhronizovan mjenjač sa 16 stepeni prenosa napred i preko izverzora 16 stepeni unazad, i koji omogućuje izbor radnih brzina od 0,8 do 38,7 km/h, dok pregibna verzija SN ima sinhronizovan menjač sa 12 stepeni prenosa naprijed i 4 stepena unazad, koji omogućuje izbor radnih brzina od 1,4 do 35,6 km/h. Kočioni sistem sa više diskova u uljnoj kupki na zadnjoj osovini učinkovit je i u najzahtjevnijim uvjetima rada.

Hidraulični sistem sastavljen je od pumpe sa protokom 40 l/min i dva para zadnjih hidrauličnih distributera sa dvojnim efektom i brzim preklapanjem push-pull. Podizna sila zadnjeg hidrauličkog dizala je 1800 kg. Zadnji kardan ima 540/750 okr/min i sinhronizovan je s menjačem.

KATALOG CLUSTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOLDONI IN THE WORLD

map min black
CLUSTER 70 RS/SN+